Als je bij Rozerood wilt komen spelen, heb ik een aantal wensen;

Eigen slaapzakje meenemen
Slof /sokjes meenemen
Eigen Knuffel voor bij ons meenemen die mag logeren.
Evt speen meenemen
Reserve kleding voor in het mandje

Regenbroek/pak en laarsjes meenemen i.o.

Én bij binnenkomst tussen 07.30 en 09.00 uur graag de schoenen uit óók de ouders. Jassen en schoentjes kunnen in de gang en binnen heb ik een mandje voor de eigen spulletjes.

Voor de kindjes is één dag per week komen spelen lastig, dat weet ik uit ervaring. Iedere keer na een week moeten de kindjes weer een beetje “opnieuw” wennen en komen ze niet lekker in ons ritme. Daarom kan 1 dag opvang alleen bij grote uitzondering en als opstap naar meer dagen per week. Twee keer per week spelen is al meer gewoon en dan ontstaat er makkelijker een zekere “regelmaat” en gewenning. 

Bij ziek zijn is het wenselijk dat de kinderen thuis blijven, dat is voor kinderen het beste. Bij koorts vanaf 38 gr én alle besmettelijke toestanden zoals oa: virussen, bacteriën, parasieten, huid aandoeningen kan ik jullie kindje niet opvangen. Zijn kinderen net ziek geweest dan kunnen ze weer komen met de intentie dat je je kindje eerder ophaalt. Ook kinderen met diarree blijven zeker thuis om zo besmetting voor alle andere kinderen/gezinnen en mijzelf te voorkomen. Kinderen waar diarree geconstateerd wordt dienen zsm opgehaald te worden. Verder ben ik géén voorstander voor het geven van paracetamol omdat het de hoge koorts alleen “tijdelijk” dempt, daarna is er meer kans op een piek aan verhoging die ook wel kan overgaan in een koortsstuip. Wanneer een kindje antibiotica moet gebruiken omdat het ziek is, is het nodig dat de kuur thuis wordt gegeven. Aan het einde van de kuur kan het kindje in overleg met een laatste dagje antibiotica wel komen. Overige medicijnen kan ik toedienen als jullie daar een toestemming formulier voor tekenen.

Met al die vlekjes ziektes enz bedacht ik me ook dat er weleens kriebel beestjes oftewel luizen kunnen zijn. Omdat de opvang in mijn huis is wil ik die beestjes echt niet binnen krijgen. Ik vind twee poezen als huisdieren genoeg, dus geen luizen erbij voor mij en de andere kindjes! Als je luizen vind moet je kindje behandeld worden voordat je binnen mag komen. Hier zal ik heel streng zijn omdat ik er al de kriebels van krijg als ik er al aan denk! Als een kindje toch luis heeft moet het direct gehaald worden en behandeld om zo overlopen te voorkomen.

Bij het overlijden van een familielid of bekende zal ik een halve of een hele dag dicht zijn vanwege de uitvaart. Mocht het in de 1e lijn zijn dan ben ik er wellicht meer dagen uit. Omdat dit onverwacht kan gebeuren doe ik een beroep op jullie begrip daarvoor.

Ik hoop op een open en fijne liefdevolle relatie met jullie en jullie kinderen!

©